Technische ontwikkelingen

De technische mogelijkheden en ontwikkelingen zijn ook in de tuinbouw de afgelopen jaren ver gevorderd en dit veranderd elke dag nog. Voor onze kwekerij betekent dit dat we jaarlijks bekijken welke nieuwste ontwikkeling past in onze bedrijfsvoering waarna we de investeringsmogelijkheden bekijken.

Onze nieuwste kas

In 2006 is een grote slag gemaakt in onze kwekerij; er is een nieuwe kas gebouwd met buitenschermen, een moderne belichtingsinstallatie, klimaatregeling, nevelinstallatie en geautomatiseerde schermdoeken.

Ook is er in dit jaar een teeltcontainersysteem geïnstalleerd. Op deze teeltcontainers staan onze planten die behulp van een “trein” kunnen worden getransporteerd door de gehele kas heen. Onze collega’s kunnen hierdoor werken op een centrale werkplek gesitueerd aan de voorzijde van onze kwekerij doordat de teeltcontainers naar deze werkplek toe worden gebracht door deze “trein”.

Robots in de werkruimte

In de werkruimte staan drie robots die de planten tijdens het oppotten, sorteren en wijderzetten automatisch van de teeltcontainers af raapt of er juist opzet. Tijdens het wijderzetten van de planten wordt er gebruik gemaakt van een camerasorteersysteem waarin op grootte en kwaliteit gesorteerd wordt.

Verkoopbuffersysteem

Op onze verkoopafdeling maken wij gebruik van een verkoopbuffersysteem. De planten worden handmatig gesorteerd op kwaliteit en kleur door onze collega’s waarna de gesorteerde planten op een rolband worden gezet zodat deze in de verkoopbuffer terecht komen op kleur en per potmaat. Hierdoor kunnen wij de bestellingen van onze klanten op maat maken: op kleur of gemixt, met sticker op de pot of op de hoes, bedrukte- of blanco hoes, met een glas- of keramiek pot en in elk gewenst fust.