Schlumbergera

Schlumbergera is onze hoofdteelt en sinds 1975 hebben wij deze prachtige plant in ons assortiment. Door de jaren heen hebben we de nodige kennis over deze plant opgebouwd zodat we weten hoe we deze plant goed kunnen telen. Met komst van nieuwe technologische middelen wordt deze kennis nog altijd uitgebreid en blijft dit een continue leerproces waarin we de groei van de Schlumbergera nauwlettend volgen en hierop anticiperen.

Dianthus

In het voorjaar hebben wij ook Dianthus oftewel potanjer leverbaar in de potmaten 9 cm, 10,5 cm en 13 cm in verschillende kleuren.

Hibiscus

Ook in het voorjaar hebben wij Hibiscus op stam in een 15 cm pot en 19 cm pot in verschillende kleuren waarvan ook enkele dubbelkleurige bloemen.

De Hibiscus kweken wij in samenwerking met collega Decorum kweker, Kwekerij Groenhof uit Poeldijk. Kwekerij Groenhof zorgt hierin voor de halfwas plant waarna wij deze afkweken in onze eigen kassen.

Kalanchoë

Deze vrolijke plant hebben wij omstreeks Pasen leverbaar in een 9 cm potmaat in de kleur geel en maakt het hiermee voor ons een echt “Paasplantje”. Kalanchoë is een goede teelt voor ons om in het voorjaar te combineren met de andere teelten die wij dan hebben.

Exacum Affine

De Exacum Affine is vrij nieuw in ons voorjaarsassortiment. We zijn hier in 2016 mee gestart en inmiddels breidt deze teelt zich steeds meer uit in onze kassen. Deze plant telen wij in een 13 cm pot in de kleuren Blue Star en White Star.